בסדנה זו נחשפים לייחודיות של התרבות הישראלית, לסודות שמאחורי המיינדסט הישראלי בעסקים ובחיי היומיום, ולאופן שבו הוא משתלב בהרמוניה כה טבעית עם החדשנות העולמית, תוך הבנת שורשי ההצלחה הישראלית חרף האתגרים הרבים של המדינה.
הסדנה מתאימה במיוחד לחברות ישראליות גלובליות המעסיקות עובדים לא ישראלים. היא מאפשרת לעובדים הזרים להבין טוב יותר את העמיתים והמנהלים הישראלים שלהם, ובמקביל מאפשרת לעובדים הישראלים ללמוד כיצד הם נתפסים בעיני לא ישראלים, וכך לגשר על פערי התרבות בעבודה היומיומית, משני הכיוונים.
ניתן גם לבנות תוכנית Onboarding ייעודית לעובדים חדשים, שתלווה אותם בכניסה לחברה ישראלית ותסייע להם להשתלב מהר ובצורה חלקה.
הסדנה מבוססת גם על מחקר אקדמי מקיף וגם על ניסיון מעשי, ושואבת בין היתר מרב המכר של אוסנת לאוטמן באמזון, "Israeli Business Culture".

