Skip to content

לכבוד השנה החדשה… הנה חמישה טיפים למנהלים ישראלים שעובדים עם אנשי עסקים מתרבויות שונות

  1. מתן הסברים

ישראלים עובדים מצוין במצב של חוסר וודאות. אבל, בתרבויות רבות, חוסר בתכנון עבודה ע״י ירידה לפרטים הקטנים יוצרת חרדה ומשדרת חוסר מקצועיות. על מנת לצמצם את החשש, מנהלים ישראלים צריכים לתת הבהרות ברורות ומפורטות ולציין מה הם השלבים הבאים בפרויקט… כיצד חושבו הסיכונים… מדוע הם מאמינים בפרויקט… ועוד.

  1. שמירה על המרחב האישי

בתרבויות רבות יש קו ברור בין המרחב האישי למרחב הציבורי. איזה שאלות מותר לשאול ועד כמה מותר להתקרב לאדם שהוא לא חבר קרוב או משפחה. בדרך כלל בפגישות עבודה או שיחות חולין רצוי לא להתקרב יותר מ-46 ס״מ וגם לא לשאול שאלות כמו: בין כמה את/אתה? האם יש לך ילדים? כמה זה עלה (לגבי מוצר כלשהו)? ועוד.

  1. שמירה על הרמוניה

חוסר הסכמה לא חייב להתבטא באופן ישיר ואגרסיבי. בתרבויות רבות יש דווקא הערכה לאדם שמבטא בצורה דיפלומטית. משפט כמו: ״זה מאוד מעניין, יחד עם זאת הייתי מציע לחשוב על…״ יכול לאפשר דיאלוג עסקי טוב יותר לאורך זמן מאשר משפט ישיר ופחות נעים כמו: ״אתה טועה״.

אל תראו בשימוש במשפט דיפלומטי, כחוסר יושר. תשתדלו לכבד את התרבות האחרת ואת סוג הדיאלוג שנהוג בה.

  1. שמירה על היררכיה

בעבודה עם לא-ישראלים, יש חשיבות ברורה למבנה הארגוני ההיררכי. ולכן, על מנת להיתפס כמנהל/ת חזק/ה ומקצועי/ת, חשוב לאפשר לעובדים הלא-ישראלים לפנות אליך בצורה יותר פורמלית – שימוש בתוספת של אדון או גברת פלוס שם משפחה. בנוסף, חשוב לזכור שבתרבויות רבות יש עובדים שנזקקים לאישור על כל פעולה על מנת להתקדם בתהליך העבודה.

  1. מצאו את שביל הזהב הקיים בין אלתור ותכנון מדויק

שיתוף פעולה בין אנשים מתרבויות שמאמינות בתכנון ארוך ומדויק לבין התרבות הישראלית שמאפשרת אלתור ותכנון לטווח הקצר- הוא שילוב מנצח.

אני ממליצה, בשעת הצורך, לא לוותר על האלתור. ויחד עם זאת, גם ללמוד מהאחר חשיבה לטווח הארוך, ועבודה לפי סטנדרטים של תכנון מדויק.

 

בהצלחה לכולם ושנה טובה ומתוקה.

 

 

 

 

OLM Consulting Founder

Osnat Lautman is a well-known intercultural expert and the author of the Amazon bestselling book ‘Israeli Business Culture’. Osnat is passionate about cultures, connecting humans and breaking through culture barriers. She created the ISRAELI™ model of Israeli business characteristics (Informal, Straightforward, Risk-Taking, Ambitious, Entrepreneurial, Loud, Improvisational) to reveal the foundations of the Israeli innovative culture. Osnat supports many organizations and individuals to effectively connect and engage with Israelis, avoid misunderstanding and maximize the value of combining the innovative Israeli spirit into a multi culture environment.

Osnat is the founder of OLM Consulting and her customer include the Manufacturers’ Association of Israel, The Jewish Agency, Verint, NYU Tel Aviv, the British Embassy, the Swedish Embassy, the Belgium Embassy, FIDF, Israel Defense Ministry delegation in New York, JCC Association, National Bank of Australia, Hebrew University of Jerusalem, 888 Holdings, Corning, SkyVision, ObserveIT, MX1, Israel Export Institute, StartApp, Tel Aviv Municipality, and many others.

Osnat lived in Hoboken, New Jersey, from 2009 to 2013. During this time, she started her extensive research on the differences between Israeli and non-Israeli business cultures, including video interviews with businesspeople from numerous origins. The recorded discussions are incorporated into her lectures and workshops for demonstration purposes.

Osnat holds:
M.A in Social Science and Communications, Bar Ilan University, Israel
Certificate in Organizational Development, New York University, New York
Coach License from Co-Active Training Institute, Israel

Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top